Sådan melder du flytning korrekt

Flytning handler ikke kun om at pakke kasser og finde et nyt hjem – du skal også huske at melde flytningen til de rette instanser. Men hvornår skal man melde flytning – og til hvem? Her får du et overblik, så du undgår fejl og forsinkelser. Det er nemlig ikke alt, der bliver opdateret automatisk, og det kan få konsekvenser, hvis du glemmer noget.

Hvornår og hvor skal man melde flytning?

Du skal melde flytning senest fem dage efter, du har skiftet adresse. Det gør du digitalt via borger.dk. Når du opdaterer din adresse dér, registreres ændringen i folkeregisteret, og en række offentlige myndigheder får automatisk besked – som f.eks. Skattestyrelsen, sundhedsvæsenet og valgregisteret.

Men du skal også selv tage ansvar. Du skal blandt andet selv give besked til din bank, dit forsikringsselskab, pensionsselskab, arbejdsgiver og eventuelle abonnementer. Overvej også om du bør registrere en midlertidig adresseændring hos PostNord.

Hvordan melder man flytning?

Når du skal melde flytning, foregår det hele digitalt. Du logger ind med MitID på borger.dk, angiver din nye adresse og vælger, hvilken dato flytningen træder i kraft. Systemet sørger for det meste, men det er stadig dit ansvar at sikre, at oplysningerne er korrekte – og at alle relevante modtagere er informeret. Efter registreringen modtager du en bekræftelse, og din nye adresse træder automatisk i kraft på den angivne dato.

Meld flytning i god tid

Det er muligt at melde flytning på forhånd, så din nye adresse bliver registreret fra den dag, du overtager boligen. Det skaber en glidende overgang og sikrer, at posten bliver sendt korrekt fra start. Samtidig minimerer du risikoen for administrative fejl og forsinkelser.

Er du på vej videre? Se vores udvalg af ledige lejligheder hos Lykkebo. Hvis du skal fraflytte en bolig, kan du finde praktisk information om hele processen i vores fraflytningsguide.